WELKOM

Welkom bij CatFurriends. Mijn naam is Helen en ik hou enorm van dieren, maar het meest van al van katten.  Naast mijn job als kinesitherapeute op een afdeling voor mensen met dementie, heb ik nu mijn passie voor katten vertaald in een eigen kat- en vachtvriendelijk kattentrimsalon. Zelf ben ik guardian van 5 schatten van katten : Shadow, Snow, Lily, Leonie en Ginger. Elk met hun eigen bagage, elk met hun eigenheid, elk met hun verhaal. Maar ook de katjes, waarvan ik afscheid moest nemen door de jaren heen, blijven altijd een plaatsje in mijn hart bewaren (Gyzmo*, Filou*, Yana*, Marie*, Pluis*).

Ik startte mijn eerste opleiding vachtverzorging aan Syntra Hasselt na de adoptie van Shadow en Snow. Shadow werd hysterisch bij zijn eerste vachtverzorging in het trimsalon, dus besloot ik dit zelf te leren, want bij Perzen is een goede vachtverzorging zeker een must. Maar … dit proefde naar meer en ik volgde de opleiding katvriendelijke vachtverzorging @katsense.

Luisteren naar katten, kijken naar hun lichaamstaal, genieten van hun eigenheid, … mijn passie gaat verder dan enkel een kam en borstel in mijn hand nemen.

Katten besteden van nature heel veel aandacht aan de verzorging van hun vacht. Soms hebben ze door omstandigheden (ziekte, ouderdom, bepaald ras, …) echter ondersteuning nodig… en daar wil ik jouw kat graag bij helpen.

Bij CatFurriends kan je terecht voor een katvriendelijke vachtverzorging op maat van jouw kat.  Bij CatFurriends staat het welzijn van jouw kat centraal. Dit wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met de gevoelstoestand en eigenheid van jouw kat. Er wordt geen gebruik gemaakt van dwangmiddelen.  Vermits CatFurriends staat voor vachtvriendelijk, zal ik ook de nodige info rond de functie van de vacht aan jullie meegeven. Ik zal streven naar een gezonde en mooie vacht en mijn best doen om zoveel mogelijk vacht te besparen tijdens een trimsessie. Bij mijn visie van vachtvriendelijk komt vanzelfsprekend dat ik geen vacht ontrol, pluk of was. Tijdens het trimmen wordt enkel gebruik gemaakt van diervriendelijke materialen en producten.

"Elke kat verdient het om te stralen in haar vacht"