Spring naar de inhoud

Trimgewenning

Heel vaak wordt er verwonderd naar me gekeken wanneer ik vertel dat ik een kattentrimsalon heb. Moeten katten dan getrimd worden? Ik wist niet dat dat bestond? Hoe doe je dat bij katten? Met katten doe je toch niet wat je wil? Dit zijn maar enkele vragen en opmerkingen …

Mijn missie om meer kattenbaasjes te informeren over een katvriendelijke aanpak bij een vachtverzorging staat bovenaan mijn lijstje. Niet alleen het katvriendelijke maar ook het vachtvriendelijke is voor mij (en gelukkig ook voor veel collega’s) een must. Naast het informeren, zullen we ook regelmatig moeten ingrijpen indien de vachtverzorging voor de kat niet meer haalbaar is zonder hulp. Vaak worden we veel te laat ingeroepen voor hulp en ervaart de kat heel wat ongemakken van een geklitte of zelfs vervilte vacht. Het gevolg is dat de eerste kennismaking voor de kat (en vaak ook het baasje) zeer ingrijpend kan zijn. Met ingrijpend voor de kat bedoel ik het horen en voelen van de tondeuse, het uitkammen van de vacht met vaak ongekend materiaal voor hen. Ingrijpend voor het baasje : er worden stukken geschoren in de vacht, met een coupe speciale als gevolg. Maar helaas is dit de enige oplossing in deze situatie.

Met de vinger wijzen zal ik nooit doen want hoe kan je weten hoe zich klitten en vilt vormen als niemand je hiervoor gewaarschuwd of over geïnformeerd heeft … De vacht lijkt vaak zo mooi aan de bovenkant, terwijl de losse en dode haren tegen de huid een waar tapijt vormen zonder dat je het ook maar door kan hebben.

Mijn tip : laat je kat al eens kennis maken met een kat- en vachtvriendelijke trimster. Vaak wordt in het trimaanbod trimgewenning opgenomen. Deze trimgewenning biedt de kennismaking met het lokaal, het materiaal, de geuren, de geluiden, de beloningen, de informatie, … aan. Zo maakt de kat op een kort en ongedwongen moment kennis met dit hele gebeuren en geeft dit een voorsprong indien het ooit echt nodig is. Met de tips die je meekrijgt kan je thuis aan de slag om de trimsalonvisites tot een minimum te beperken of te laten opstellen op maat van de behoeften van jouw kat. Enkel voordelen, niet?

Catfurriends biedt zowel voor kittens als voor volwassen katten een trimgewenning aan. Meer info vind je op de website www.catfurriends.be. Heb je vragen? Neem dan zeker contact op : 0495/51.91.90. Ligt Catfurriends niet bij jou in de buurt? Ben je op zoek naar een kat- en vachtvriendelijk trimsalon bij jou in de buurt ook dan helpen we je met je zoektocht naar een katvriendelijke trimster. Samen gaan we voor gelukkige katten, die een voor een het recht hebben om te stralen in hun vacht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *